[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het is al weer enige tijd geleden dat we als Makerspace Leiden tot de aanschaf van een (accu-) slagschroevendraaier overgingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik initieel sceptisch was over het apparaat. Want wat is nou het voordeel ten opzichte van een ‘gewone’ accu-boormachine ? Daar kun je toch ook schroeven mee in- en uitdraaien ? Bovendien maakt deze slagschroevendraaier een herrie van jewelste zodat je altijd je gehoorbescherming op moet als je hem gaat gebruiken.

Vandaag echter, was ik aan het werk op mijn balkonnetje waar ik de oude reling wilde gaan vervangen. Het bleek al gauw dat de schroeven muur- en muurvast zaten. Ondanks het feit dat de meeste met een torx kop waren voorzien draaide ik, ofwel de schroef kapot, ofwel het bitje kapot (2 stuks gebroken), ofwel de kop werd dol gedraaid, ofwel de accuboormachine liep tegen zijn termische beveiliging, ofwel mijn elleboog werd verdraaid… Kortom alles zat tegen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][dt_media_gallery_carousel image_border_radius=”0px” project_icon_color=”#ffffff” project_icon_border_width=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” include=”1006,1003,1002,1001″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Ik ben snel naar de Volmolgengracht gefietst en heb even de Dewalt slagschroevendraaier geleend. Vreemd eigenlijk want het is zo op het oog een klein apparaatje. Zou die het beter kunnen dan mijn ‘zware’ Metabo ? Eerlijk is eerlijk, het apparaat werkt verbluffend. Hij hamerde en ratelde er op los. Het duurde soms wat langer, maar altijd (!) kwam de schroef er heelhuids uit. Binnen een kwartier waren alle schroeven vrij waar ik me de hele ochtend op had kwaad gemaakt. Zelfs de schroeven waar ik de kop van had beschadigd werden door de kleine Dewalt los gerammeld… Ik ben verkocht ! Voor het echte zware werk is de slagschroevendraaier een absolute uitvinding. Dat wisten jullie natuurlijk al, maar ik nu ook !

Heel gaaf dat we nu een tweede set hebben gekocht !

 

Ronald

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]